Blog

Kinderyoga

maandag 9 november 2020

Het lijkt echt wel een tweede thuis: Queno Sportopleidingen in Westerbork. In aanvulling op mijn basisyoga opleidingen volgde ik daar de leergang Kinderyoga. Hier leerde ik alle aspecten van het Yoga geven aan kinderen van 4 t/m 12 jaar. Toevallig besteedde het jeugdjournaal afgelopen donderdag aandacht aan het feit dat steeds meer scholen yogales gaan geven aan de kinderen.


De scholen zeggen dat ze dit doen omdat sommige kinderen bang of onrustig zijn door het corona-virus. Het is de bedoeling dat de kinderen door yoga-oefeningen even hun hoofd leeg kunnen maken, en dat yoga kan helpen om tot rust te komen.

Bron: Jeugdjournaal.nl

In een tijd waarin er veel van kinderen wordt gevraagd kan yoga zorgen voor de nodige rust en afwisseling. Vanuit de leef- en belevingswereld van de verschillende leeftijdscategorie√ęn komen kinderen op een speelse manier in aanraking met yoga. Het bereiken van kinderen door in te spelen op hun fantasie of hun leefwereld maakt, dat de kinderen op een rustige manier gestimuleerd worden om te bewegen. Op dit moment denk ik na over een blok van een aantal weken kinderyoga, natuurlijk op Vlieland.


Doen wat kan!

Woensdag 4 november 2020

Het land is deels opnieuw plat gelegd. Volstrekt begrijpelijk, gezondheid gaat voor alles. Een avondje denken bracht me op het idee om privélessen te geven. Gedurende 20 minuten werken we samen aan verschillende yogahoudingen, dit is een uitgelezen kans om extra aan bepaalde houdingen te werken of iets anders te doen, dan normaal.


Gezondheid is belangrijk, daarom vind ik het ook belangrijk om mijn yogalessen door te laten gaan. Om dit onder de aandacht te brengen plaatste ik een foto waar ik samen met mijn zoon Ties aan yoga doe. Een schreeuwerig tekstje eroverheen en klaar is het. 


Deze lessen zijn volledig Coronaproof, voldoen aan alle richtlijnen en worden gegeven in de sportzaal van Vlierijck.


Zie ik jou ook?

De klok achteruit

Vrijdag 30 oktober 2020

De klok is achteruit, dat betekent vroeg donker en ook het definitieve einde van de buitenlessen. Gelukkig geef ik twee keer per week in de avond een yogales in de sportzaal van Vlierijck. Vanwege Corona en de ruimte in de zaal mogen daar maximaal vijf personen aan meedoen. Aan de ene kant jammer, maar aan de andere kant ook een kans om met kleine groepen intensief hatha yoga te doen of een ontspannen yin yogales. 


Ook is er nu tijd om nieuwe plannen te maken, maar eveneens om te investeren in opleidingen en nieuwe materialen. Zo kocht ik de afgelopen periode yogamatten, bolsters en kussens om mijn lessen zo optimaal mogelijk te kunnen geven. De situatie in de wereld laat het op dit moment niet toe maar ik denk na over een mooi yoga evenement op het eiland, voorlopig doe ik dit onder de werktitel Yoga Weekend Vlieland. Een weekend vol yoga, Vlieland, ontspanning, inspanning en vrijheid. Ook is het de tijd om nog meer opleidingen te volgen. Afgelopen week was ik in Westerbork, wat ik daar deed lees je in mijn vorige blog. Volgende week ben ik daar weer en volg ik de leergang kinderyoga, daarover volgende week meer.


En die klok, die klok tikt gelukkig, ondanks dat hij vorig weekend achteruit werd gezet, weervooruit en laten we hopen dat hij doortikt richting het einde van de Coronaperiode. Tot die tijd; blijf gezond en mocht je zin hebben aan een fijne yogales, laat het dan weten!

yoga strand

Weer naar Westerbork

Vrijdag 23 oktober 2020

Ik zou er bijna een tweede huis kunnen gaan zoeken. Dit weekend stap ik wederom in de auto richting Queno Sportopleidingen in Westerbork. Het ritje van ongeveer een uur kan ik met mijn ogen dicht bijna dromen. Mijn spullen breng ik na aankomst in mijn hotel in Elp en daarna begin ik aan een ritje van nog geen tien minuten naar de sportschool. 


Sinds dit jaar ben ik druk met mijn yoga activiteiten op Vlieland. Ondertussen ben ik binnen een jaar gediplomeerd Hatha en Yin yogadocent en volg ik verschillende verdiepingscursussen. Leuk om te zien dat mijn lessen op het strand van ons mooie Waddeneiland druk bezocht werden. Absolute toppunt was een strandles op een mooie zondag ochtend, waar maar liefst 27 mensen aan mee deden. 


Op het moment van schrijven zijn de regels ten aanzien van het Coronavirus weer vele malen strenger en kan ik in de sportzaal van Vlierijck maximaal vijf mensen op 1,5 meter afstand les geven. Op dinsdag geef ik Hathayoga en op donderdag Yinyoga. 


Terug naar mijn opleiding van dit weekend. De opleiding heet yoga pranayama en richt zich op beheersing van de ademhaling. Vanaf dinsdag kan ik ook deze vorm weer toepassen in mijn lessen.